zondag 30 september 2012

Sjaccosch-ke schots en scheef!

Ik weet het! Slim is het niet, nog zo vlak voor de happening van HAND(V)AARDIG een nieuw probeersel uit de naalden te krijgen. Net als de tijd toch een beetje begint te dringen wil Mme Stina absoluut nog één van die ideetjes realiseren die al zo lang in haar hoofd zitten.
Inspiratie opgedaan bij cirkels in het water, moesten en zouden die cirkels vereeuwigd worden in een gevilte handtas.
Hoe die cirkels moesten worden gehaakt, dat zat al in de vingers. En die achtergrond, pééééanuts, wijsneusde Mme Stina.  Dus haakte ze en haakte ze.

Hier is het nog peanuts!

OK, het lijkt te lukken

 
Help, help, schots en scheef!

Oh jee, hoe verder Mme Stina haakte, hoe meer de steken begonnen te trekken. Oei, zou dat wel goedkomen tijdens het vilten?
En toen de grootste cirkel was ingesloten door zwarte vasten en de volgende toer die scheefheid moest corrigeren met halve stokjes, stokjes, dubbele en driedubbele .....!
Help, dit kon echt niet meer! Stoppen hiermee! Terug naar af.

Aha, gevonden! De oplossing voor het probleem!
Willen jullie zien hoe Mme Stina het heeft opgelost. Kom dan naar de Hand(v)aardige Happening op 14 oktober in Hofstade.
Tot dan!

(Oei, als die echt af moet zijn, zal ik maar beginnen verder te haken in plaats van te bloggen)

vrijdag 21 september 2012

Handtassendéfilé

De handtassenfabriek van Mme Stina draait momenteel op volle toeren. Op de brei- en haakafdeling hoor je de naalden naarstig tikken. Op de fourniturenafdeling is het een komen en gaan van bijpassende stofjes, ritsen en handvatten en ook het departement design zit niet stil (of toch de grijze hersencelletjes niet).

Reden van dit alles: de Hand(v)aardige Happening van Tanja en Karine op 14 oktober. Noteer alvast in je agenda!


Een blik achter de schermen:

 

 

woensdag 19 september 2012

Sterallures!

Tja, ik had het moeten weten. Dat krijg je als je je creaties een naam geeft. Dan krijgen ze allures. En deze twee hebben het flink te pakken.
Zomaar zonder het te zeggen zijn ze de wijde wereld ingestapt. Hebben ze een fotograaf onder de arm genomen en een fotoshoot geregeld. Straf hè! Ik zou zeggen: "Hou de voorpagina's in het oog". Here they come!



zondag 9 september 2012

Bubbles

Niet dat ik altijd een naam verzin voor mijn creaties maar deze  leek me erg gepast.
Kennen jullie ze nog?
Mijn creaties die de wollen Madammen van Zadar maar vreemd vonden? Die ze om en om draaiden tot ze dachten dat het een mutsje was. En waarmee ik het verschil leerde tussen het Kroätische woord voor wol en katoen.
In elk geval heb ik er de laatste hand aan gelegd tijdens dit warme septemberweekend dat niet zou misstaan aan de Kroätische kust. En dat me in gedachten terugbracht naar die tijdloze, zonovergoten en zalige dagen in Starigrad.

Die uiteindelijk leiden tot deze grappige portemonneetjes die net grote kauwgomballen lijken, vandaar de idee om ze "Bubbles" te noemen.

zondag 2 september 2012

en 't gaat vooruit ... en vooruit ...

Wauw! Het gaat verbazendgoed vooruit!
En iedereen die breit of haakt, weet wat de foto hiernaast wil zeggen. Ja hoor, alle draadjes zijn ingestopt! De squares zijn aan elkaar genaaid en het randje is errond. Missie volbracht.
Project succesvol opgeleverd (al zal de tralalie-en-tralala-baby haar fiat nog moeten geven ... en de mama in spé ... en de tante in spé).
En dat allemaal binnen de opgelegde strakke mijlpalen.
Nochtans vreesde Mme Stina bij aanvang van het project dat de eindmeet niet binnen de timings zou worden bereikt. De tante in spé kreeg ineens de kriebels want toen die vroeg hoelang het duurt om zo'n dekentje te maken, gaf ze zelf het antwoord al: "Enfin, ik schat dat je nog zo'n maand de tijd hebt".
Dus moest Mme Stina alle hens aan dek brengen. En maakte ze een zeer precieze planning op. Het hele project werd opgespitst in hapklare brokjes (lees: haakbare squares per dag). Want op die manier lag de finish vast. En zou Mme Stina onmiddellijk kunnen inschatten of de oplevertiming compatibel was met die van de "tralalie-en-tralala-baby".  En gelukkig bleek die planning nog best wel wat onverwachte risico's te kunnen opvangen. Zoals een Monsieur die zich opeens toch wel wat "dekentjes-weduwnaar" voelt. Of de kleinste Mademoiselle, die de ochtend vóór de eerste schooldag nog met een hele waslijst to-do's op de proppen komt.

Hier komt-ie dan! Het project van de afgelopen weken:

Nog heel wat werk voor de boeg!
Helemaal klaar!